Kuppikaupan historiaa

Kuppikauppa.fi - Samalla asenteella jo vuodesta 2013

Mistä Kuppikauppa.fi on saanut alkunsa?

Vaikka itse Kuppikauppa on virallisesti avattu vuoden 2022 alussa, niin idea, josta Kuppikauppa sai alun perin alkunsa, on ollut käytössä vuoden 2013 loppuvuodesta lähtien.

Vuosien varrella olemme tehneet monia erilaisia projekteja nettisivujen ja verkkokauppojen parissa, yksi niistä kuitenkin jäi yllättäen enemmänkin kuin vain hetkelliseksi kokeiluksi.

Ajattelimme tähän julkaista tarinaa vuosien varrelta, ihan senkin vuoksi, että on hauska palata ajassa taaksepäin ja miettiä mistä kaikki on saanut alkunsa. Jos haluat lukea tarinaa tarkemmin, niin alta löytyy muisteluita vuodesta 2013 alkaen. Emme tokikaan jaarittele projekteista, joilla ei ole mitään tekemistä Kuppikaupan kanssa, vaan keskitymme yhteen sivuun, josta kaikki sai alkunsa.

Ei vittu mitä paskaa | Eivmp.com

2013 vuoden lopussa ideoimme erilaisia nettisivuja, joita voisimme kehitellä. Silloin syntyi idea perustaa nettisivu nimeltä Ei vittu mitä paskaa, jonka osoitteeksi muodostui lyhennetty versio Eivmp.com. Tästä sivustosta saimmekin onneksi kaivettua arkistoista hieman materiaalia, kaikki ei onneksi ollut kadonnut digimaailman syövereihin.

Eivmp.com Facebook kansikuva
Eivmp.com Facebook kansikuva

Sivuston ideointi lähti pyörimään tämän Ei vittu mitä paskaa lausahduksen ympärille. Sivusto julkaistiin lopulta vuoden 2014 alussa. Sivustolle pääsi kuka tahansa avautumaan kaikesta, mikä sattui silloin ärsyttämään. Käyttäjät pystyivät jättämään omia tarinoita, joiden lopussa luonnollisesti oli aina lausahdus: Vittu mitä paskaa. Muut käyttäjät pystyivät myös äänestämään ja kommentoimaan toistensa tarinoita. Tarinoiden äänestystavat olivat: Samaa mieltä, vittu mitä paskaa tai Ei tuo nyt niin paha ollut.

Käyttäjien jättämiä juttuja aloimme myös julkaisemaan Facebook-sivullamme, jonka Facebook on antanut olla tallella kaikki nämä vuodet, vaikka sivulla ei toimintaa olekkaan ollut.

Alla muutamia muistoja Facebook-sivulta. Halutessasi voit lukea muitakin juttuja täältä.

Ei vittu mitä paskaa-sivusto Radio Suomipopin Aamulypsyssä

Eivmp.com sivusto sai melkoisen suosiopiikin eräänä vuoden 2014 tammikuisena aamuna, kun huomasimme sivuston kävijämäärien olevan moninkertaiset normaaliin arkiaamuun verrattuna. Sitten meille selvisikin, että sivustostamme puhuttiin Radio Suomipopin suositussa Aamulypsy ohjelmassa. Tämähän yllätti meidät aivan täysin ja Ei vittu mitä paskaa-sivusto tuli kerralla monelle suomalaiselle tutuksi.

Jotkin digimaailman korkeammat voimat ovat meitä suosineet sen verran, että tuo Aamulypsyn klippi on meillä edelleenkin tallessa. Voit kuunnella tämän klipin alta.

Ei vittu mitä paskaa-tuotteet

Suosion jatkuessa sivusto jatkoi toimintaa ja keräili ihmisten tarinoita. Vaikka sivuston ideaa olisi voinut pitää kovinkin negatiivisena, oli se kuitenkin pääasiassa humoristinen ja muiden käyttäjien mokia, tarinoita, sekä ärsytyksen aiheita lukiessa kului hyvin aikaa. Jos wayback machine on tuttu, voi Eivmp.com sivuston juttuja ainakin osaksi lukea tämän kautta. Wayback machine ei valitettavasti sivuja näytä sellaisenaan, vaan siellä puuttuu tyylitiedostot ja kuvat, mutta tekstit ovat edelleen joiltain osin tallessa. Linkki Wayback machineen tässä.

Sitten tuli idea, että mitä jos tekisimmekin muutamia tuotteita tämän tutuksi tulleen lausahduksen ympärille. Tuotteita lähdettiin suunnittelemaan verkkokauppaan, joka painoi tuotteet tilausten mukaan puolestamme ja toimitti asiakkaille. Valikoimasta löytyi pääasiassa kahvikuppeja ja t-paitoja. Tämä verkkokauppa on edelleen toiminnassa ja nämä legendaariset tuotteet ovat edelleen tilattavissa verkkokaupassamme, jonne pääset Tästä linkistä.

Tallessa on muutamia sivustolla olleita mainosbannereita silloisesta tuotevalikoimasta. Kuten niistä näkee, ei tuotteiden graafinen suunnittelu ollut ehkä mitään ammattimaista, mutta tuotteet silti kelpasivat sivustomme käyttäjille. Alla tuotteita noin 8-9 vuoden takaa, joissa pitkälti hyvin samaa sävyä mikä on kantanut aina nykyiseen Kuppikauppaan saakka. (voit klikata kuvat suuremmaksi)

Eivmp.com Mainosbanneri t-paidat

Tuolloin tämän tyylisiä verkkokauppoja ei juurikaan netistä löytynyt. Verkkokauppa muutenkin oli tuohon aikaan melkolailla lasten kengissä, jos verrataan tähän päivään, vaikka välissä ei ole edes 10 vuotta kulunut. Vuosien varrella samankaltaiset tuotteet ovat yleistyneet ja valikoimaa riittää nykypäivänä netissä vaikka kuinka paljon. Ja tämähän on meidän mielestä hyvä asia, että on varaa mistä valita.

Eivmp.com sivuston lopettaminen

Valitettavasti vuonna 2016 sivustolle käytettävissä oleva aika alkoi vähentymään muiden projektien ja töiden takia. Lopulta hommaa alkoi olla liikaa ja jouduttiin tekemään päätös karsia joitain asioita. Eivmp.com oli yksi niistä, joista jouduttiin luopumaan sen viedessä liikaa aikaamme. Sivuston ylläpitoa alettiin pikkuhiljaa vähentämään ja myöhemmin sivusto suljettiin kokonaan ja tämä oli Ei vittu mitä paskaa-sivuston muutamien vuosien suosion loppu.

Idea sivun ja varsinkin tuotevalikoiman laajentamisesta jäi kuitenkin kaivamaan mieltä. Sivuston kun olisi mielellään pitänyt pystyssä mikäli se olisi ollut mahdollista.

Kuppikauppa.fi verkkokaupan perustaminen

Kun korona iski Suomeen, muuttui monet asiat huonoon suuntaan. Tämä johti myös siihen, että aikaa alkoi löytymään muiden ideoiden kehittämiseen. Silloin tuo Eivmp.com sivuston idea teki paluun ja mietimme voisimmeko sitä jossain muodossa hyödyntää. Muutamien ideoiden jälkeen päädyimme kuitenkin jättämään tämän tarinoiden jättämisen ym. siihen liittyvän pois, koska tälläisille löytyy netistä nykyään tarpeeksi paikkoja. Päätimme lähteä kehittämään vuosia sitten kesken jäänyttä tuotevalikoimaa. Lopulta verkkokauppaa lähdettiin rakentamaan ja nimeksi tuli niinkin innovatiivinen keksintö kuin Kuppikauppa. Koska meillä oli kauppa, jossa myytiin aluksi vain kuppeja.

Verkkokauppa avattiin virallisesti vuoden 2022 alussa ja sitä onkin nyt yritetty kehitellä ja parantaa tähän päivään saakka ja toki tästä päivästä myös eteenpäin.

Lähdimme jatkamaan tuotevalikoimaa samalta osin kuin tuola Eivmp.com sivustolla. Tuotteiden painatukset eivät ole sieltä positiivisemmasta päästä, mutta kuitenkin humoristisia. Olemme nyt kuitenkin lisänneet paljon positiivisiakin tekstejä, jotta kaikille löytyy valikoimaa.

Valikoimamme kasvoi ja kasvaa edelleen. Olemme ottaneet valikoimaan myös perus kahvikuppien lisäksi niin termosmukeja, vesipulloja kuin vaatteitakin. Suuri kiitos kuuluukin asiakkaillemme, joilta olemme saaneet mukavaa palautetta. Kuppikauppa on otettu hyvin vastaan ja tämä kannustaakin meitä lisäämään valikoimaa, jotta jokaiselle löytyy sopivia vaihtoehtoja eri tuotteista.

Jos jaksoit lukea jaaritteluamme tänne asti, niin kiitos lukemisesta ja muistelusta kanssamme!

Jatketaan tästä Kuppikaupan tarinaa eteenpäin ja katsotaan viimeistään taas 10 vuoden päästä taaksepäin ja muistellaan tätä hetkeä, kuten nyt muistelemme Eivmp.com sivustoa.